Afslanken

Gezonde levensstijl – Voel je goed in je vel – Afslanking door voeding

Overtollige kilootjes na je zwangerschap?
Zorgt de menopauze voor extra kilo’s?
Teveel kilo’s en te weinig energie?
Of ‘gewoon’ bijgekomen dankzij een Bourgondsche (eet)levensstijl?

Wil jij afvallen, maar niet afzien?

Snel en gezond kilo’s afvallen en je slanke lijn behouden? Lees dan vooral verder…

 

Ben je al meer dan eens begonnen aan een dieet maar was je de verloren kilo’s (en soms méér…) al heel snel terug bij, dan ben je nu wel toe aan een degelijke, wetenschappelijk onderbouwde methode.

Als Gecertificeerd PowerSlim VoedingsCoach, begeleid ik mannen en vrouwen naar een blijvend & gezond gewicht.  Samen gaan we op weg naar een nieuw voedingspatroon en een toekomst vol zelfvertrouwen en vitaliteit.

Op een verantwoorde manier een snel en stabiel gewichtsverlies bereiken, met behoud van resultaat op lange termijn: in drie fases werken we naar jouw streefgewicht en leer ik je hoe je dit vast kunt houden. Na het bereiken van je streefgewicht, blijf ik je nog een jaar lang begeleiden en adviseren zodat jij het vertrouwen krijgt dat je het daarna zelf kunt doen.

Wat is PowerSlim?

 

PowerSlim is een door diëtisten ontwikkeld afslankprogramma dat erop gericht is om je streefgewicht te behalen én behouden. Er is hierbij uitgegaan van de laatste wetenschappelijke inzichten.

 

 

Om optimaal resultaat te boeken, houdt PowerSlim rekening met de functie van verschillende voedingsstoffen. Het ruime assortiment van ruim 140 heerlijke producten met een uitgebalanceerde samenstelling, bestaat uit kwalitatief hoogstaande voedingsmiddelen en bevatten weinig brandstoffen (koolhydraten) en veel bouwstoffen (eiwitten van hoge biologische kwaliteit).

Tijdens het volgen van deze afslankmethode vinden er verschillende fysiologische processen plaats in het lichaam. De
glycogeenvoorraden worden namelijk aangesproken, zodat de lipolyse wordt geactiveerd en lipogenese geremd. Door de extra aanvoer van assimileerbare eiwitten worden weefsels niet gebruikt als energiebron. De afgifte van het vetopslag bevorderende hormoon insuline vermindert door de geringe aanvoer van koolhydraten. Zo worden vetreserves gebruikt als energiebron en blijft de spiermassa behouden.

Het programma kent drie fases met 5-6 eetmomenten per dag, waarbij in de eerste fase gangbare voedingsmiddelen vervangen worden door PowerSlim producten en aangevuld met veel groenten, eieren en diverse vlees- en vissoorten!  Het programma is zo ontwikkeld, dat het heel eenvoudig is in te passen in ieders drukke, dagelijkse agenda en/of gezinsleven. Het voordeel is dat je echt wel voldoende mag eten.  Je slankt af zonder hongergevoel .

Je merkt het al snel: PowerSlim is géén dieet. Het is een manier van leven waarbij je niet mínder gaat eten, maar ánders leert eten.  In combinatie met aandacht voor voldoende lichaamsbeweging, zorgt dit programa voor fantàstische resultaten waarmee een blijvend, verlaagd lichaamsgewicht realiseerbaar is.

Persoonlijke Coaching

Het bereiken en vasthouden van een gezond en evenwichtig levenspatroon kan best een opgave zijn. De methode mag nog zo goed zijn, als je er alleen voor staat is het héél moeilijk en is het resultaat meestal niet blijvend.  Een begeleidingsprogramma aangepast op jouw maat mét een Persoonlijke Coach, die je stap voor stap door alle fases van het afslankingsproces loodst – van de eerste kilo tot een jaar lang stabiel streefgewicht – staat garant voor een degelijk en blijvend resultaat.

Op gewicht blijven na PowerSlim

Na het behalen van jouw ideale gewicht, laat ik je nog niet los. Dan volgt een heel belangrijke fase om je nieuwe gewicht te behouden. Want je streefgewicht behalen is één ding… Het behouden is vaak moeilijker. Samen behalen én behouden we zo het streefgewicht!

Uit onderzoek blijkt immers dat bij behoud van het nieuwe gewicht na een jaar, men dit meestal ook definitief kan behouden.

Wens je te starten, dan volgt tijdens het Adviesgesprek een Antropometrische Meting/Body-Analyse. Er wordt onder andere gekeken naar het gewicht, BMI, vochtbalans, spier- en vetmassa. Het behandelplan en eventuele lichamelijke- en/of geestelijke knelpunten worden besproken.

Energieker en weer comfortabel in je vel: Ben jij bereid om er samen voor te gaan?

Wetenschappelijk

PowerSlim is gebaseerd op het wetenschappelijk onderbouwde inzicht dat het verlagen van de inname van koolhydraten en het verhogen van de eiwitinname het effectiefst is om ook op lange termijn op je gewenste gewicht te blijven. (1,2)

Door de juiste samenstelling van de voedingsmiddelen spreek je je vetreserves aan als energiebron en blijft je spiermassa behouden, wat je figuur verbetert. (1,2)

Tot voor kort dacht men dat minder calorieën eten de meest effectieve manier was om gewicht te verliezen. Recente wetenschappelijke studies tonen aan dat een verhoogde eiwitinname, met daarnaast een drastische verlaging van de koolhydraat- en vet inname het meest effectief is als het gaat om verlies van lichaamsvet met behoud van vetvrije massa. (2,3)

Deze methode zorgt er niet alleen voor dat je meer vet verliest, het is ook makkelijker vol te houden. (3)

Onderzoek toont ook aan, dat een voedingspatroon rijk aan eiwitten en met een laag suikergehalte de enige manier is, om het bereikte streefgewicht vast te houden op langere termijn. (4)

Bovendien zorgt een grotere spiermassa voor een hoger metabolisme waardoor je makkelijker op gewicht kan blijven.

 

  1. Diets with High or Low Protein content and Glycemic Index for Weight-Loss Maintenance ‘Thomas Meinert Larsen, Ph.D., Stine-Mathilde Dalskov,M.Sc. et al. For the Diet, Obesity and Genes(Diogenes) Project New England Journal of Medecine 2010.
  2. Efficacy of macronutrients on targeting Obesity and beyond’ . Dr.S. Soenen Faculty of Health, Medicine And Life Sciences 2010 – Universiteit van Maastricht 2010.
  3. Devkota, D.K. Layman (2010) ‘Protein metabolic roles in treatment of obesity’. Curr.Opin.Clin.Nutr.Metab.Care 13,403-407.
  4. P.M. Clifton, D. Condo, J.B. Keogh (2014) ‘Long term weight maintenance after advice to consume low carbohydrate, higher protein diets’.
Kosten PowerSlim

“Wat kost dat dan?” hoor ik je denken.

Ik kan me voorstellen dat je ongeveer wilt weten wat je investering is om eindelijk dat slanke lichaam te bereiken. Alhoewel het helemaal afhankelijk is van hoeveel je zelf wilt afvallen en hoe lang je daarmee bezig bent, kan je algemeen wel het volgende aanhouden:

PowerSlim kost per maaltijd ongeveer € 2,50.
Afhankelijk van je persoonlijke programma gebruik je 4 tot 6 producten per dag.

Het PowerSlim Starterspakket kost € 159,00.

In dit pakket zit alles om meteen aan de slag te gaan. Het pakket bevat een menu met de bijbehorende PowerSlim maaltijden voor 8 tot 10 dagen. Naast het menu, bevat het pakket ook een shaker, vitamines en mineralen voor een maand en het superhandige PowerSlim kookboek met 14 volledig uitgewerkte (en makkelijk te volgen) weekmenu’s & meer dan 80 lekkere recepten!

De Coaching tijdens het PowerSlim afslanktraject is GRATIS en bestaat uit een intake en wekelijkse consulten van ongeveer 20-30 minuten. Het navolgtraject bestaat uit maandelijkse consulten.

Smaakt dit naar meer?

Registreer je dan snel voor een:

~ Vrijblijvend Informatiegesprek (15 minuten)

~ Adviesgesprek/Body-analyse (50 minuten)

~ Besloten Kookdemo-Degustatie (2 uur)

 

Bij een Besloten Kookdemo-degustatie proef je verschillende combinaties en maak je kennis hoe je op een lekkere en eenvoudige manier afrekent met die overbodige kilo’s. Je ontvangt ook nog een verrassende PowerSlim-GoodieBag.